Monday, June 28, 2010

Helsinki

Lundi 28 juin

Diner tres sympathique chez Marja hier. Nous y sommes alles en velo. Elle habite dans un quartier tout neuf.

Aujourd’hui, tres beau temps. Ballade en velo, chacun pour soi. Jens est alle a une boutique de bateau acheter des cartes marines pour la suite du voyage, et moi je suis allee me ballader en ville. Je suis allee a Stockmann, un grand magasin genre Printemps ou Galeries La Fayette. Je me suis perdue en ville mais c’etait tres agreable. Et chaque fois que je retrouvais la mer c’etait une nouvelle marina, pas la notre. Il y a des milliers de bateaux de plaisance ici. Mais ils ne naviguent que de mai a fin septembre a peu pres, apres la mer gele. Puis lunch au bateau et repartons ensemble a une plage. Beaucoup de monde sur la plage mais pas grand monde dans l’eau. Nous nous sommes baignes, mais ce n’etait pas profond du tout.

Maintenant Jens replie et range les velos, nous avons rempli le reservoir d’eau. Nous partons demain assez tot vers Tallinn, en Estonie.

Tres bon sejour a Helsinki.


Mandag 28. juni

Sympatisk middag igår hos Marja. Vi syklet der. Hun bor i en ny del av byen.

I dag er det strålende vær. Vi syklet en tur hver for seg, Jens for å finne en båtbutikk for å kjøpe sjøkort til neste del av reisen og jeg for å se litt på byen. Jeg har vært i Stockmann, et stormagasin (det er Jens som sier at det heter det, men jeg tror at det er på dansk). Den minner om Le printemps eller Les Galeries La Fayette i Paris. Så gikk jeg meg vill i byen men det var bare gøy. Og hver gang jeg var tilbake til sjøen og fant en marina, var det en ny en og ikke våres. Det finnes tusender av lysbåter men de er brukt bare fra mai til slutten av september. Etter det fryser sjøen. Lunsj på båten og ny tur til en strand. Masse folk på stranden men ikke så mange i sjøen. Vi badet men det var ikke så dypt.

Nå har Jens ryddet syklene, vi har fylt opp vatten. Vi starter i morgen tidlig til Tallinn i Estonia.

Vi har hatt tre flotte dager i Helsinki.



Jeannette, Marja


La plage
Stranden



Trois vieux beaux bateaux
Tre gamle flotte båter


Chacun sait ou il doit aller
Alle vet hvor de skal gå

Viperine commune
Ormehode

No comments:

Post a Comment